Glazbene zvijezde na Vip božićnom koncertu

17
Doris Pinčić, Jelena Kumrić i Mara Bratoš

Blagdanski evergreeni ponovno razveselili poslovne partnere i prijatelje Vipneta

Vip božićni koncert još jednom je pokazao svoju popularnost i sinoć se tražila karta više, a poslovni partneri, suradnici i prijatelji Vipneta uživali su u božićnim pjesmama koji su odzvanjali u krcatom HNK. Već jedanaestu godinu zaredom vrhunske glazbene zvijezde izvode originalne aranžmane blagdanskih evergreena.

Pod ravnanjem Alana Bjelinskog i Ante Gele sinoć su zasjali najbolji hrvatski ansambl klasične glazbe Zagrebački solisti i mlada varaždinska sopranistica s iznimnim međunarodnim iskustvom Lana Kos. Iznenađenje večeri svakako su bili The Bambi Molesters i vokal grupe The Walkabouts Chris Eckman. Surf rock band koji je nastupao kao predgrupa svjetski popularnog R.E.M-a, iznenadio je publiku svojom izvedbom tradicionalne pjesme ‘Let it snow’, a interpretacijom pjesme ‘Little drummer boy’ s Chrisom Eckmanom dali su novu dimenziju božićnim pjesmama.

Glazbeni doživljaj ususret Božiću dočarao je i Neno Belan pjesmom ‘Happy Xmas (War is over)’, u duetom s Marijanom Banom s pjesmom ‘Sretan Božić svakome’ te solo izvedbom Marijana Bana pjesme ‘Božić bijeli’. Željko Bebek na pozornici HNK otpjevao je svoj veliki hit ‘Sanjao sam noćas da te nema’ i duet s Lanom Kos ‘Milost’, a glazbena diva Josipa Lisac svojim je nebeskim glasom otpjevala ‘Ave Maria’. Renata Sabljak oduševila je interpretacijom božićnih pjesama, a i u duetu s Markom Toljom s pjesmom ‘Sleigh Ride’.

– Kao i prethodnih godina, novac za božićno poslovno darivanje usmjerili smo u razminiranje Hrvatske što je naš najdugoročniji projekt društveno odgovornog poslovanja. Osim prijatelja Vipneta u HNK, veseli nas što će i svi naši korisnici moći pogledati koncert u televizijskom prijenosu na HRT-u – izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Za kraj koncerta nastupio je jedan od najpopularnijih hrvatskih bandova Novi Fosili te su presjekom svojih najvećih hitova priveli kraju još jedan tradicionalni Vip božićni koncert.